Houtskool voor Big Green Egg

Als je een Big Green Egg hebt weet je dat je op zoek moet naar de goede houtskool. Wat is de beste houtskool voor de Big Green Egg? En moet je echt de Big Green Egg houtskool kopen ?  One size does not fit al zeg ik altijd.

Als je op zoek bent naar houtskool voor je Big Green Egg dan heb ik de volgende 5 adviezen voor je

  1. je hebt restaurant houtskool nodig
  2. moet goed verpakt zijn
  3. met aandacht gesorteerd en verzonden
  4. stem de soort houtskool af op wat je gaat bereiden
  5. kies voor gemak; gratis geleverd met garantie

De beste houtskool voor je Big Green Egg is restaurant houtskool

Restaurant houtskool is geselecteerd op grove stukken houtskool. Lumpwood charcoal noemen ze dat. Stukken van liefst 6cm en groter waarin de houtvorm nog zichtbaar is. Kies je een andere soort dan “ restaurant houtskool” voor je Big Green Egg dan loop je grote kans dat je aanschaf tot een teleurstelling leidt. Zelf ben ik ooit voor de 10KG kiloknaller gegaan. Het verhaal is nagenoeg bekend. De beste houtskool voor big green Egg is dus restaurant houtskool

Houtskool voor Big Green Egg moet goed verpakt zitten.

Klinkt als een open deur. Hoe beter, lees schokbestendiger, de houtskool voor je Big Green verpakt zit, des te hoger je kwaliteit. Houtskool is een breekbaar goed. Afhankelijk van de soort houtskool blijft deze meer of minder intact. Breken doet de houtskool bij onzorgvuldig vervoeren. Om deze reden kan je het beste kiezen voor houtskool voor je Big Green Egg die in een stevige kartonnen doos verpakt zit. Deze houtskool kan tegen een stootje.

De houtskool moet met zorg geselecteerd worden

Bij Houtskool die in kwaliteit niet voldoet voor je Big Green Egg is het waarschijnlijk bij verpakken al fout gegaan. Bij Houtskool..nl letten we dus scherp op het selectieproces. We betalen liever een euro of wat meer als we weten dat in Europa de selectie en sortering nogmaals heeft plaatsgevonden. Niet iedereen neemt het namelijk even nauw met het selecteren en transport. Geloof me ik heb veel verpakkingslijnen over de hele wereld bezocht en de verschillen zijn enorm. In sommige landen interesseert het ze echt geen malle moer. Die soorten komen bij houtskool.nl niet binnen. Persoonlijk gruwel ik van een product waar je uiteindelijk behoorlijk voor betaalt en waarvan de kwaliteit niet ok is ( en als dat het geval is los ik het altijd op )

Kies de juiste soort houtskool voor je Big Green Egg

Afhankelijk van het gerecht dat je Gaat maken adviseer ik je de juiste houtskool te kiezen. Wil je lang low & slow? Kies dan een hardhout houtskool. Wil je even kort een biefstukje grillen? Ga dan voor de wat lichtere soorten. Wil je minimale rooksmaak? Kies een Black Wattle houtskool voor je Big Green Egg. Bij de verschillende soorten op houtskool.nl leg ik uit welke soort houtskool het beste waar bij past.

Kies voor gemak

Je wilt natuurlijk geen uren besteden op zoek naar de beste houtskool voor je Big Green Egg. Laat dat maar aan mij over en gebruik die tijd voor andere leuke zaken. Ik heb het zoeken verricht en mooie aanbiedingen samengesteld. Goed verpakt in een stevige doos lever ik bij bestellingen van 2 dozen houtskool (of meer) de houtskool gratis thuis. Bestel je door de weeks voor een uur of 15.00 dan heb je de houtskool de volgende dag al in huis.  Bestel je bij mij je houtskool voor je Big Green Egg, dan krijg je van mij de garantie dat als iets niet in orde is, ik dat direct voor je oplos.  Ik houd de 100% aanbeveling van mijn klanten graag in stand.

Ik beveel de volgende combinaties houtskool voor Big Green Egg van harte aan

Flames & Flavour Europees Eiken en Beuken +  Flames & Flavour Namibiaanse Hardhout Houtskool
Flames & Flavour Zuid Afrikaanse Black Wattle + Flames & Flavour Namibiaanse Hardhout Houtskool

Mocht je vragen hebben? Mail me info@houtskool.nl

Groeten en succes met het kiezen van de houtskool voor Big Green Egg

Ik doe er alles aan om de beste prijs – kwaliteit online te bieden